Η Ρωσία δήλωσε σήμερα έτοιμη να φιλοξενήσει στη Μόσχα μια άτυπη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πριν τη διεξαγωγή της διεθνούς ειρηνευτικής συνόδου Γενεύη 2, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

«Η πρότασή μας για μια άτυπη συνάντηση στη Μόσχα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Γενεύη 2, θα ήταν σημαντική για τη δημιουργία μιας ευνοϊκής ατμόσφαιρας, ώστε και οι δύο πλευρές σαν μπορέσουν να συζητήσουν τα υπάρχοντα προβλήματα», δήλωσε ο Μπογκντάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Κάποιες ομάδες της αντιπολίτευσης έχουν ήδη πει ότι θα δέχονταν να συμμετάσχουν σε αυτές τις συνομιλίες, πρόσθεσε.

Αυτού του είδους οι διαβουλεύσεις μεταξύ εκπροσώπων του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης δεν πρέπει «απαραιτήτως να καταλήξουν σε κάποια μορφή συμφωνίας», σημείωσε ο ρώσος υφυπουργός.

Οι δηλώσεις του Μπογκντάνοφ γίνονται μία ημέρα μετά τις συζητήσεις στη Γενεύη μεταξύ του διεθνούς απεσταλμένου για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι και εκπροσώπων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, οι οποίοι απέτυχαν και πάλι να ορίσουν μια ημερομηνία διεξαγωγής της Γενεύης 2.