Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε έρευνα στο προξενείο της στη Σανγκάη εξαιτίας των σχέσεων που διατηρούσαν αρκετοί διπλωμάτες με την ίδια "μοιραία γυναίκα", η οποία χρησιμοποιούσε τη γοητεία της για παράνομους σκοπούς.

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές εφημερίδες, τρεις νοτιοκορεάτες διπλωμάτες με έδρα τη Σανγκάη είναι ύποπτοι ότι είχαν την ίδια ερωμένη, μια Κινέζα, η οποία χρησιμοποίησε την επιρροή της για να πετύχει την έκδοση αδειών εισόδου για κινέζους εργάτες στη Νότια Κορέα.

Η γυναίκα αυτή, η οποία αποκλήθηκε από τον Τύπο "η σειρήνα της Σανγκάης", φέρεται ότι απέκτησε επίσης εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων υψηλόβαθμων νοτιοκορεατών πολιτικών αξιωματούχων.

"Αφού λάβαμε πληροφορίες, ερευνήσαμε αυτή την υπόθεση και τα αποτελέσματα διαβιβάσθηκαν τον περασμένο μήνα στις κυβερνητικές υπηρεσίες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του γραφείου του πρωθυπουργού.

Τα τρία υπουργεία από τα οποια εξαρτώνταν οι διπλωμάτες -Εξωτερικών, Οικονομίας και Δικαιοσύνης- διεξάγουν τώρα τη δική τους έρευνα, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Σεούλ ενημερώθηκε από το σύζυγο της γυναίκας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τις πολύ στενές σχέσεις της συζύγου του με τους διπλωμάτες, με τους τελευταίους να αρνούνται πως διατηρούσαν δεσμό μαζί της.

Φωτογραφίες της γυναίκας με καθέναν από τους φερόμενους ως εραστές της δημοσιεύονται σήμερα στις νοτιοκορεατικές εφημερίδες. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η γυναίκα χρησιμοποίησε επίσης την επιρροή της το 2008 για να δοθεί άδεια από το Πεκίνο να περάσουν στη Νότια Κορέα ένδεκα Βορειοκορεάτες που είχαν καταφύγει στο προξενείο. Η πολιτική της Κίνας είναι να στέλνει πίσω στη Βόρεια Κορέα τα πρόσωπα που διαφεύγουν από τη χώρα αυτή, παρα τις σοβαρές κυρώσεις που αντιμετωπίζουν κατά την επιστροφή τους.