Ο Έντουαρντ Σνόουντεν γνωρίζει πράγματα που θα είχαν ενδιαφέρον, δήλωσε ο πολιτικός των γερμανών Πρασίνων, Χανς Κρίστιαν Στρέμπελε, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Έντουαρντ Σνόουντεν στη Μόσχα.

Ο κ. Στρέμπελε δήλωσε ότι ο πρώην εργαζόμενος της NSA θα ήθελε να πάρει άσυλο στη Γερμανία και να καταθέσει.

«Με πειράζει ότι ο γερμανικός λαός παρακολουθείται. Μόνο σε ένα μήνα οι ΗΠΑ προχώρησαν σε παρακολουθήσεις 400 εκατομμύριων τηλεπικοινωνιών, οι οποίες αποθηκεύθηκαν και αξιολογήθηκαν. 

Επίσης με πειράζει να παρακολουθείται η καγκελάριος, όπως και άλλοι πολιτικοί» δήλωσε ο γερμανός πολιτικός, ο οποίος θεωρεί ότι και οι Βρετανοί ακολουθούν παρόμοιες τακτικές, σε συνεργασία με τους Αμερικανούς.

Ο κ. Στρέμπελε μίλησε σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου των μυστικών υπηρεσιών, η οποία συνεδρίασε στο Βερολίνο κεκλεισμένων των θυρών.

Όσον αφορά στο έργο της επιτροπής και τι συγκεκριμένα μπορεί να κάνει με τον Έντουαρντ Σνόουντεν απαντά ότι θα πρέπει να διαπιστώσει τι δυνατότητες υπάρχουν ώστε «να διαλευκανθεί αυτή η τεράστια υπόθεση κατασκοπείας. Και εδώ υπάρχει ένας μάρτυρας, ο Σνόουντεν, από τον οποίο προέρχονται όλα αυτά τα έγγραφα που προκαλούν και σωστά όλο αυτό το θόρυβο».