Συνέντευξη Τύπου στις 14:45 ώρα Ελλάδος σχετικά με τα ευρήματά τους θα παραχωρήσουν οι Ελβετοί επιστήμονες οι οποίοι πραγματοποίησαν εξετάσεις σε δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο του εκλιπόντος ηγέτη των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, η χήρα του οποίου Σούχα υποστηρίζει ότι δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο.

Οι καθηγητές Πατρίς Μανζέν, διευθυντής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης και ο Φρανσουά Μποσίντ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Νοσοκομείου θα "απαντήσουν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την έκθεσή τους, η οποία παραδόθηκε την Τρίτη σε εκπροσώπους της κυρίας Σούχα Αραφάτ και στην Παλαιστινιακή Αρχή", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ομάδα εμπειρογνωμόνων, περιλαμβανομένων επιστημόνων του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης, άνοιξαν τον τάφο του Αραφάτ στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης τον περασμένο Νοέμβριο κι έλαβαν δείγματα από το λείψανό του αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξουν την θεωρία της δηλητηρίασης.

 

Το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ Αλ Τζαζίρα μετέδωσε χθες Τετάρτη, επικαλούμενο αντίγραφο της έκθεσης των Ελβετών εμπειρογνωμόνων, ότι οι αναλύσεις στα δείγματα που ελήφθησαν από το λείψανο του Αραφάτ από ελβετικό εργαστήριο υποστηρίζουν την υπόθεση της δηλητηρίασης από πολώνιο του εκλιπόντος παλαιστίνιου ηγέτη.

"Αποκαλύπτουμε ένα πραγματικό έγκλημα, μια πολιτική δολοφονία", δήλωσε η Σούχα Αραφάτ χθες στο Ρόιτερς από το Παρίσι.

Ο Αραφάτ πέθανε σε ηλικία 75 ετών σε γαλλικό νοσοκομείο στις 11 Νοεμβρίου του 2004.

Τον Νοέμβριο του 2012, δείγματα από το λείψανό του είχαν παραδοθεί σε γάλλους, ελβετούς και ρώσους εμπειρογνώμονες για να αποφανθούν αν ο θάνατός του προήλθε από δηλητηρίαση.