Χιλιάδες αντιφρονούντες διαδήλωσαν την Τετάρτη στο Νουαξότ κατά της διεξαγωγής των βουλευτικών και δημοτικών εκλογών, στις 23 Νοεμβρίου, καταγγέλλοντας τη μονομερή προκήρυξή τους από την κυβέρνηση, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

«Η μονομερής προκήρυξη των εκλογών σκοτώνει τη δημοκρατία », φώναζαν οι διαδηλωτές , που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας της Μαυριτανίας και περπάτησαν 7 χιλιόμετρα οδηγούμενοι από κορυφαία στελέχη αρκετών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Τις διαδηλώσεις που ήταν ειρηνικές οργάνωσε το συντονιστικό της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης (COD ) , ένας συνασπισμός έντεκα κομμάτων που αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τις εκλογές της 23 Νοεμβρίου όταν περίπου 1,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα κληθούν στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο τους κοινοβουλευτικό σώμα, αλλά και τους δημοτικούς άρχοντες.

Οι τελευταίες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές διεξήχθησαν πριν από επτά χρόνια το 2006, δύο χρόνια πριν από το πραξικόπημα του στρατηγού Μοχαμάντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, ο οποίος στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της χώρας το 2009 υπό αμφισβητούμενες συνθήκες σύμφωνα με την αντιπολίτευση.