Στο κλείσιμο των σταθμών της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης προχωρά η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια στην Ισπανία, μία νέα συνέπεια των περικοπών λόγω της βαθειάς ύφεσης που έχει βυθιστεί η χώρα.

Η τοπική τηλεόραση και το ραδιόφωνο RTVV είχε προσπαθήσει να απολύσει 1.000 από τους 1.700 εργαζομένους ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει, ωστόσο δικαστήριο την Τρίτη έκρινε ότι η απόφαση για τις απολύσεις αυτές ήταν παράνομη, αναγκάζοντας την ηγεσία της πολης να ανακοινώσει το «λουκέτο».

«Ο μόνος δρόμος είναι δυστυχώς να κλείσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση της περιοχής. Προσλαμβάνοντας ξανά πάνω από 1.000 υπαλλήλους καθιστά την επιβίωσή της αδύνατη», ανέφερε η ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης.

«Μόνο το κόστος συντήρησης ενός εργατικού δυναμικού 1.700 υπαλλήλων απαιτεί περίπου 72 εκατ. ευρώ, στο οποίο η περιφερειακή κυβέρνηση προς το παρόν δεν μπορεί να ανταποκριθεί», συνέχισε η ανακοίνωση.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουν τη ραδιοτηλεόραση να κλείσει.

Δίνοντας μάχη να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας έχει επιβάλλει σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους σε 17 περιφέρειες, με τη Βαλένθια να είναι η πιο χρεωμένη από αυτές.