Εμφατικό «όχι» σε δημοκρατικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις αρθρώνει το κυβερνών ΚΚ Κίνας σε μακροσκελές ντοκουμέντο του το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, μία ημέρα πριν από κομβικής σημασίας συνεδρίαση η οποία θα χαράξει την οικονομική στρατηγική της ασιατικής χώρας για την επόμενη δεκαετία.

Μολονότι οι κομματικοί ηγέτες έχουν υποσχεθεί πρωτόγνωρου εύρους μεταρρυθμίσεις σαν αποτέλεσμα της τετραήμερης ολομέλειας, αυτές θα επικεντρωθούν στον οικονομικό τομέα, ενώ δεν αναμένονται πολιτικές μεταρρυθμίσεις προς μια δημοκρατία δυτικού τύπου, υπογραμμίζει το πρακτορείο Reuters.

Σε ένα πομπώδες ολοσέλιδο άρθρο στο επίσημο όργανο του κόμματος, «Λαϊκή Ημερησία», το ινστιτούτο ιστορικής έρευνας του ΚΚ Κίνας τονίζει με έμφαση ότι η Κίνα μπορεί να ευημερήσει μονάχα κάτω από την ηγεσία του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού.

Σε πείσμα εκείνων οι οποίοι «προπαγανδίζουν την άνευ όρων αντιγραφή του δυτικού συστήματος», το κόμμα θα διατηρήσει την ηγεσία, σημειώνεται στο άρθρο.

Προστίθεται ακόμη ότι οι «εχθροί της Κίνας» εντός και εκτός της χώρας προσπαθούν να αμαυρώσουν την ιστορία της περιόδου μέχρι τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ώστε τελικώς να αρνηθούν την ηγεμονική του θέση στην εξουσία.

Το κόμμα, αναφέρεται, θα συνεχίσει στη γραμμή του «σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά», στρατηγική του ΚΚ Κίνας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.