«Ψευδή» και «συκοφαντικά» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσιεύματα κατά τα οποία οργανώσεις όπως η Αλ Νόσρα και η Αλ Κάιντα χρησιμοποιούν την Τουρκία ως βάση για επιχειρήσεις στη Συρία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σουηδό ομόλογό του κ. Φρέντρικ Ράινφελτ στη Στοκχόλμη, ο Τούρκος πρωθυπουργός επέμεινε ότι «αποκλείεται ομάδες όπως η Αλ Νόσρα και η Αλ Κάιντα να βρίσκουν καταφύγιο τη χώρα μας. Αντιθέτως διώκονται, στο πλαίσιο του αγώνα που κάνουμε εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων. Καμία από τις οργανώσεις που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα δεν έχει δεσμούς με την Τουρκία. Τους έχουμε απομονώσει. Βρισκόμαστε σε επαφή με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό και μέσω αυτών παρέχουμε όλη τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Αποκλείω κατηγορηματικά να προστατεύουμε εξτρεμιστικές οργανώσεις. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Είναι συκοφαντικό και είναι ψέμα».

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε νωρίτερα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τζιχαντιστές φτάνουν αεροπορικώς στο νομό Χατάι (Αλεξανδρέττα, νότια Τουρκία) και από εκεί προωθούνται στη Συρία.

Εξάλλου κι ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου επανέλαβε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ότι η Τουρκία ουδέποτε υποστήριξε εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία και χαρακτήρισε επίσης αυτούς τους ισχυρισμούς «ψευδείς».