Το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων πολιτών της Ε.Ε. εβραϊκής καταγωγής, οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απάντησαν ότι υπήρξαν θύματα αντισημιτικής συμπεριφοράς τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή  η Υπηρεσία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA).

Περίπου 5.800 Εβραίοι απάντησαν ηλεκτρονικά στην έρευνα, η οποία αποτελεί ένδειξη της παρουσίας αντισημιτισμού στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ανέφερε η υπηρεσία, η οποία εδρεύει στη Βιέννη.

Το Ίντερνετ θεωρείται η μεγαλύτερη πλατφόρμα εξάπλωσης μίσους κατά των Εβραίων, με τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων να απαντούν ότι είχαν εμπειρία αντισημιτικής αντίδρασης μέσω ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων.

Περίπου το 42% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι προπηλακίστηκαν σε διαδηλώσεις και το 14% σε αθλητικές διοργανώσεις.
«Ενώ πολλές κυβερνήσεις της Ε.Ε. έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό, απαιτούνται περισσότερο στοχευμένα μέτρα», δήλωσε ο διευθυντής της FRA, Μόρτεν Κγέρουμ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο Βέλγιο, την Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Λετονία και την Σουηδία. Στις συγκεκριμένες χώρες κατοικεί το 90% του εβραϊκού πληθυσμού στην Ε.Ε.