«Θύμα αντισημιτικής συμπεριφοράς ένας στους πέντε ευρωπαίους Εβραίους»

«Θύμα αντισημιτικής συμπεριφοράς ένας στους πέντε ευρωπαίους Εβραίους»

Το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων πολιτών της Ε.Ε. εβραϊκής καταγωγής, οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απάντησαν ότι υπήρξαν θύματα αντισημιτικής συμπεριφοράς τον τελευταίο χρόνο, ανακοίνωσε την Παρασκευή  η Υπηρεσία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA).

Περίπου 5.800 Εβραίοι απάντησαν ηλεκτρονικά στην έρευνα, η οποία αποτελεί ένδειξη της παρουσίας αντισημιτισμού στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, ανέφερε η υπηρεσία, η οποία εδρεύει στη Βιέννη.

Το Ίντερνετ θεωρείται η μεγαλύτερη πλατφόρμα εξάπλωσης μίσους κατά των Εβραίων, με τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων να απαντούν ότι είχαν εμπειρία αντισημιτικής αντίδρασης μέσω ιστοσελίδων και κοινωνικών δικτύων.

Περίπου το 42% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι προπηλακίστηκαν σε διαδηλώσεις και το 14% σε αθλητικές διοργανώσεις.
«Ενώ πολλές κυβερνήσεις της Ε.Ε. έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό, απαιτούνται περισσότερο στοχευμένα μέτρα», δήλωσε ο διευθυντής της FRA, Μόρτεν Κγέρουμ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο Βέλγιο, την Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Λετονία και την Σουηδία. Στις συγκεκριμένες χώρες κατοικεί το 90% του εβραϊκού πληθυσμού στην Ε.Ε.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο