Μέλη της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (SAJ) του Μαυροβουνίου ετοίμασαν ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία εκφράζουν δυσαρέσκεια για την κατάστασή τους, αλλά και για τη συμπεριφορά ανώτερων αξιωματικών.

Τα μέλη της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Βιέστι” της Ποντγκόριτσας σκοπεύουν να παραδώσουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στο διοικητή τους, Μλάντεν Μάρκοβιτς, στον αρχηγό της αστυνομίας Σλάβκο Στογιάνοβιτς και στον υπουργό Εσωτερικών Ράσκο Κόνιεβιτς επειδή δεν μπορούν, όπως τονίζουν, να ανεχθούν άλλο την άδικη μεταχείριση και τις απειλές από ανώτερους αξιωματικούς.

Οι δυσαρεστημένοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μονάδας θα ενημερώσουν επίσης την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών και θα ζητήσουν να διερευνηθεί τι συμβαίνει στη μονάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κλίμα μεταξύ των μελών της μονάδας δεν είναι καθόλου αρμονικό καθώς πρόσφατα η SAJ βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, επειδή ένα πρώην μέλος της μονάδας ο Μπράγιουσκο Μπραγιούσκοβιτς δήλωσε ότι συνάδελφοί του με απόφαση του πρώην αρχηγού της αστυνομίας Βέσελιν Βέλιοβιτς ασκούσαν βία εναντίον πολιτικών της αντιπολίτευσης και δημοσιογράφων.

Η εισαγγελία του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι η κατάθεσή του δεν αποτελεί βάση για την έναρξη έρευνας επειδή το πρώην μέλος της SAJ δεν κατέθεσε αποδεικτικά στοιχεία.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι πέρσι την ηγεσία της αστυνομίας μήνυσαν 26 μέλη της Ειδικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας λόγω απλήρωτων υπερωριών 3,5 χρόνων.