"Προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Αλβανίας παραμένει η αναγνώριση του νέου κράτους του Κοσόβου", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Έντμοντ Χατζηνάστο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ραδιοτηλεόραση του Κοσόβου, ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας τόνισε ακόμη πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας υπογράμμισε, επίσης, πως το Κόσοβο χρειάζεται βοήθεια στις προσπάθειες που καταβάλλει, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και της ασφάλειας.

Αναφερόμενος στον απευθείας διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, που άρχισε χθες στις Βρυξέλλες, ο κ. Χατζηνάστο σημείωσε πως η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι ένα ζήτημα που έχει κλείσει και πως δεν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση ενός τέτοιου θέματος με τη Σερβία.

Ο ίδιος χαιρέτισε τις συνομιλίες Βελιγραδίου- Πρίστινας, λέγοντας πως πρόκειται για μια σημαντική διαδικασία, που θα πρέπει να εξετάσει ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.