Στη Γενεύη έφθασε σήμερα το πρωί ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για να συμμετάσχει στις διεθνείς συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, στις οποίες θα πάρει μέρος και ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ θα συμμετάσχει στις διεθνείς συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και την ομάδα των 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία) και Γερμανία.

«Ελπίζουμε ότι η συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα», δήλωσε στη Μόσχα επίσημη πηγή, η οποία δεν κατονομάσθηκε.

Όπως μετέδωσε εξάλλου σήμερα το κινεζικό κρατικό ραδιόφωνο, στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης θα συμμετάσχει και ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ, της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, ανέτρεψαν τα επίσημα προγράμματά τους για να βρεθούν στη Γενεύη, με την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις της Γενεύης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ή θα καταλήξουν απόψε σε συμφωνία ή θα διεξαχθεί νέος γύρος αργότερα, δήλωσε ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί.

«Οι διαπραγματεύσεις δε θα συνεχιστούν αύριο. 'Η θα ολοκληρωθούν απόψε ή θα υπάρξει νέος γύρος», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Αραγτσί, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στο Ιράν και τις έξι διεθνείς δυνάμεις.