Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας επί κοινής δήλωσης με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, αναφορικά με το κυπριακό, θα συνεχιστούν δήλωσε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως έχει επανειλημμένα διασαφηνίσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυτές οι αρχές όπως ορίζονται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στην κοινή δήλωση, είναι η βασική προϋπόθεση, έτσι ώστε να αρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες.

Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βοηθήσει να μην υπάρχουν  τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά και να υπάρξει η προοπτική κατάληξης, χωρίς να μπουν τα δύο μέρη  σε συνομιλίες χάρη των συνομιλιών.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά, όπως μέχρι τώρα έπραξε, θα συνεχίσει να προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με καλή πίστη και εποικοδομητική διάθεση, με στόχο τη συμφωνία επί της κοινής διακήρυξης η οποία θα προσφέρει προοπτική για συνάντηση των δύο ηγετών και για την έναρξη ουσιαστικού και αποτελεσματικού διαλόγου», κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.