Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρούν αμφιβολίες για τη βούληση του Ιράν να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα και ότι οι κυρώσεις θα διατηρηθούν όσο θα συνεχίζονται οι συνομιλίες.

"Δεν είμαστε τυφλοί και δε νομίζω ότι είμαστε ανόητοι. Πιστεύω ότι είμαστε απολύτως σε θέση να εκτιμήσουμε εάν ενεργούμε προς το συμφέρον της χώρας μας και του υπόλοιπου κόσμου, ιδιαίτερα των συμμάχων μας όπως το Ισραήλ και οι χώρες του Κόλπου", τόνισε ο Κέρι στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

"Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ανάμεσα στην αμερικανική κυβέρνηση και το Ισραήλ όσον αφορά το ιρανικό ζήτημα", υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός, μετά τις δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ καταβάλλει προσπάθειες για να πείσει τις μεγάλες δυνάμεις και τους ηγέτες τους να εμποδίσουν την επίτευξη μιας κακής συμφωνίας με το Ιράν.

"Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι έτοιμος να υπογράψει μια συμφωνία που θα εγγυάται την ασφάλεια των συμμάχων μας στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε μέχρι τώρα, να τους υπερασπιζόμαστε απέναντι σε κάθε εξωτερική απειλή", τόνισε.

"Θα υπάρξει μια καλή συμφωνία ή δε θα υπάρξει συμφωνία. Για το λόγο αυτό δεν έγινε συμβιβασμός γιατί είμαστε ενωμένοι και θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις για το Ισραήλ και τον υπόλοιπο κόσμο", υπογράμμισε ο Κέρι.