«Να κριθεί στο τέλος της κυβερνητικής του πορείας» ζήτησε ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του δημόσιου καναλιού Rai Uno.

«Είναι σαν να οδηγούμε ένα αεροπλάνο σε υπερατλαντική πτήση: έχουμε καλύψει τα μισά της απόστασης, βρισκόμαστε πάνω από τον Ωκεανό και στον ορίζοντα φαίνονται οι ουρανοξύστες του Μανχάταν: στο τέλος του 2014 θα έχουμε μειώσει το έλλειμμα, το δημόσιο χρέος αλλά και τους φόρους», πρόσθεσε οιΙταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς για την διέξοδο από την οικονομική κρίση, ο Ενρίκο Λέτα υπογράμμισε ότι «η χώρα θα βγει από την ύφεση βήμα βήμα» διότι «όσοι λένε ότι μπορούν να γίνουν θαύματα ή ότι υπάρχουν μαγικές ράβδοι, δεν έχουν καταλάβει ότι περνάμε την πιο σοβαρή κρίση από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου».

«Ο Γκρίλλο είναι λαϊκιστής και αρέσκεται στις φωνασκίες» ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «η πραγματική διαφορά υφίσταται ανάμεσα σε όσους προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα και σε όσους φωνάζουν χωρίς να κάνουν τίποτε άλλο».