Ένας Τυνήσιος 32 ετών αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί σήμερα μπροστά στη νομαρχία της πόλης Αριάνα, προαστίου της Τύνιδας, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.

Ο άνδρας, που κατάγεται από την αλ Ιντιλάχα, ένα δημοφιλές προάστιο της πρωτεύουσας της Τυνησίας, υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο, τον θώρακα και τα χέρια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Μπεν Αρούς, σύμφωνα με τον Μόνγκι ελ Κάντι.

Ο νεαρός ζούσε σε «δύσκολες κοινωνικές συνθήκες» κι υπέφερε από «ψυχολογικά προβλήματα». Η πολιτική προστασία τον είχε εμποδίσει στα τέλη Οκτωβρίου να πέσει σε ένα πυλώνα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πολλές απόπειρες αυτοπυρπόλησης έχουν σημειωθεί στην Τυνησία μετά την εξέγερση του Ιανουαρίου του 2011, που ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου 2010 από την αυτοπυρπόληση του υπαίθριου πωλητή Μοχάμεντ Μπουαζίζι στην Σίντι Μπουζίντ.

Σύμφωνα με έναν ανεπίσημο απολογισμό που έχουν κάνει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 160 Τυνήσιοι έχουν αυτοπυρποληθεί από τον Δεκέμβριο του 2010 ως τις 12 Μαρτίου 2013, ημερομηνία κατά την οποία ο Άντελ Χάζρι, νεαρός πωλητής τσιγάρων, αυτοπυρπολήθηκε στο κέντρο της Τύνιδας και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Η ανεργία και η φτώχεια, βασικές αιτίες της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα στη χώρα.

Η ανεργία πλήττει περίπου το 16% του ενεργού πληθυσμού, ενώ στους νέους διπλωματούχους φτάνει το 30%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.