«Άνευ προηγουμένου στην ιστορία του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ», χαρακτηρίζουν πολιτικοί αναλυτές τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, σχετικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν για τις μικτές φοιτητικές κατοικίες.

Αναλυτές προσκείμενοι στο κυβερνητικό κόμμα δίνουν ωστόσο ιδιαίτερη σημασία στην απάντηση του πρωθυπουργού που είπε «δεν θα στείλω κανένα μήνυμα μέσω των μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα τα συζητήσουμε στην συνάντηση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής (του AK) ή στο υπουργικό συμβούλιο».

Στελέχη του γραφείου Τύπου του Τούρκου πρωθυπουργού ζητούσαν από τα μέσα ενημέρωσης να αποφύγουν τα μεγάλα σχετικά με τις δηλώσεις του Αρίντς, ενώ σύμβουλοι του Ερντογάν ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να αναφέρονται στα λόγια του Αρίντς ως «παράπονα».

Ο κ. Αρίντς, εκ των ιδρυτικών στελεχών του AKP, είχε διαψεύσει τα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το περιεχόμενο σχολίων του πρωθυπουργού σε μια κεκλεισμένων των θυρών κομματική συνεδρίαση, το περασμένο σαββατοκύριακο, όπου δήλωσε ότι θέλει να ληφθούν «μέτρα» ώστε να απαγορευτεί η διαμονή φοιτητών και φοιτητριών σε κοινές κατοικίες, αλλά ο Ερντογάν τον εξέθεσε, επαναλαμβάνοντας τις επίμαχες θέσεις πριν από την αναχώρησή του για το εξωτερικό.