Συλλήψεις για τρομοκρατία στο Κόσοβο

Συλλήψεις για τρομοκρατία στο Κόσοβο

Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε έξι άτομα ύποπτα για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων και διασύνδεση με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόχα Ντιτόρε» της Πρίστινας.

Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε τον Γκεντς Σ., γνωστό με το προσωνύμιο, Αμπού Χαφς αλ Αμπάνι, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, θεωρείται μέλος της Αλ Κάιντα στα Βαλκάνια, η οποία αναγγέλλει την άφιξή της στο συγκεκριμένο τμήμα της Ευρώπης.

Η αστυνομία του Κοσόβου, σε επιχείρηση στην Πρίστινα και στο Γκνίλιανε, συνέλαβε πέντε άτομα, τα τέσσερα από τα οποία θεωρούνται ύποπτα για ανάμειξη σε τρομοκρατική δράση και το πέμπτο άτομο είναι ύποπτο για διάδοση θρησκευτικού μίσους.

Το τμήμα ερευνών και εγκλημάτων της αστυνομίας του Κοσόβου, ύστερα από πολύμηνη έρευνα στη συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Ουραγκάν», εντόπισε σημαντική ποσότητα όπλων.

Εισαγγελείς της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) ερευνούν οκτώ υποθέσεις τρομοκρατίας, τέσσερις σε πρόωρη φάση και εναντίον δύο ατόμων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ανακοίνωσε η αποστολή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Πρίστινας, πολίτες του Κοσόβου οικειοθελώς πηγαίνουν για να πολεμήσουν στη Συρία και προς το παρόν δεν υπάρχει στρατηγική για να σταματήσει αυτό.

«Η τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση (IHH) θεωρείται ύποπτη ότι στρατολογεί Αλβανούς και έχει ανοιχτά κατηγορηθεί για αυτό και το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι η τελευταία ομάδα Αλβανών που μετέβη στη Συρία αριθμούσε 90 άτομα» αναφέρεται στο δημοσίευμα της «Κόχα Ντιτόρε».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο