Εκατοντάδες βούλγαροι φοιτητές προσπάθησαν να αποκλείσουν τους βουλευτές εντός του βουλγαρικού κοινοβουλίου την Τρίτη, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην ελεγχόμενη από το Σοσιαλιστικό Κόμμα κυβέρνηση της χώρας τους.

Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό γύρω από το κτήριο, παρά το γεγονός ότι εκτόξευσαν αντικείμενα ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις. Πέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά από αψιμαχίες με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από τους φοιτητές οι οποίοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας στην πρωτεύουσα Σόφια από τη Δευτέρα.

«Η κατάληψη του πανεπιστημίου δεν είναι αρκετή, η κυβέρνηση δεν μας ακούει και μας αγνοεί πλήρως, οπότε ένας αποκλεισμός του κοινοβουλίου μπορεί να επιτύχει το σκοπό μας», τόνισε ο Στάνισλαβ Καστσίσκι, φοιτητής δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο της Σόφιας στο πρακτορείο Reuters.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πλάμεν Ορεσάρσκι ανέλαβε το Μάιο, μετά την κατάρρευση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης υπό το βάρος μαζικών διαδηλώσεων και γενικές εκλογές.