Στρατιώτες του κυβερνητικού συριακού στρατού κατέλαβαν την Τετάρτη σημαντικό προάστιο της Δαμασκού, το οποίο βρισκόταν στα χέρια των ανταρτών, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Η κατάληψη έρχεται στα πλαίσια κυβερνητικής στρατιωτικής αντεπίθεσης του τελευταίου διαστήματος, η οποία έχει οδηγήσει ήδη στην ανακατάληψη πέντε προπυργίων της αντιπολίτευσης κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

Τους σύρους στρατιώτες συνεπικουρούν μαχητές της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, καθώς και σιίτες πολιτοφύλακες από το Ιράκ.

Η πόλη η οποία κατελήφθη ονομάζεται Χετζέιρα και, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA, ο στρατός μάχεται ακόμη σε συνοικίες της με τους εναπομείναντες αντάρτες.

Για μικρούς θύλακες ανταρτικής αντίστασης στη Χετζέιρα έκανε λόγο και το φιλικό προς την αντιπολίτευση Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μολονότι έχουν απολέσει πολλά από τα προπύργιά τους γύρω από τη συριακή πρωτεύουσα, οι αντάρτες συνεχίζουν να διατηρούν τη δυνατότητα να βάλουν με όλμους μέχρι και στο κέντρο της πόλης.