Αυξάνεται ο αριθμός των κλοπιμαίων αντικειμένων από την αποθήκη του αρχαιολογικού μουσείου στα Σκόπια, καθώς μετά την απογραφή που έγινε διαπιστώθηκε ότι ακόμη 20 αντικείμενα «έκαναν φτερά».

Συνολικά περίπου 80 αντικείμενα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκλάπησαν από το αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες των κλεμμένων αντικειμένων, ενώ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ίβο Κότεφσκι, από την έρευνα, η οποία συνεχίζεται, δεν διαπιστώνεται διάρρηξη του μουσείου.

Ως εκ τούτου, οι υποψίες επικεντρώνονται στο ότι κάποιος ή κάποιοι υπάλληλοι του μουσείου που είχαν πρόσβαση στην αποθήκη «αφαίρεσαν» τα αντικείμενα.

Η κλοπή αντικειμένων από το μουσείο των Σκοπίων διαπιστώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Τα αντικείμενα που εκλάπησαν ήταν τοποθετημένα σε κουτιά, καθώς επρόκειτο να μεταφερθούν στο νέο κτίριο του αρχαιολογικού μουσείου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του έτους.

Λίγο πριν τη μεταφορά τους, οι επιστάτες του μουσείου διαπίστωσαν ότι λείπουν αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων ιστορικών περιόδων, τα οποία είχαν βρεθεί σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στην ΠΓΔΜ και κυρίως στο Ίσαρ - Μάρβιτσι, στο νότιο τμήμα της χώρας.