Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και ο γιος του πρώην προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου, ο βουλευτής Νικόλας Παπαδόπουλος, θα βρεθούν αντιμέτωποι στο εκλογικό συνέδριο, την 1η Δεκεμβρίου, για την προεδρία του κόμματος.

Σήμερα υποβλήθηκαν επίσημα οι υποψηφιότητες για την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο κ. Καρογιάν δήλωσε ότι μπροστά στην κοινωνική απαίτηση για ένα νέο ξεκίνημα του πολιτικού συστήματος, οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Ο Μ. Καρογιάν πρόσθεσε ότι «τους ηγέτες δεν αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά οι περιστάσεις, όσο δύσκολες κι αν είναι».

Κατάλληλος για την ηγεσία του ΔΗΚΟ, σημείωσε, δεν μπορεί να είναι «αυτός που το μεταχειρίζεται ως εφαλτήριο προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά εκείνος που θα εμπνεύσει στα μέλη του την εμπιστοσύνη ότι μπορεί να το καταστήσει κοινωνικά χρήσιμο εργαλείο αλλαγής του πολιτικού συστήματος, του προτύπου διακυβέρνησης και του μοντέλου ανάπτυξης».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση διεκδικεί τη θέση, την οποία τίμησαν στο παρελθόν οι ιστορικοί ηγέτες του κόμματος Σπύρος Κυπριανού και Τάσος Παπαδόπουλος.

Τα απλά μέλη του ΔΗΚΟ, πρόσθεσε, έχουν το δικαίωμα, την εξουσία και τη δύναμη να αποφασίσουν για το μέλλον του κόμματος.
Εξέφρασε εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών και τη βεβαιότητα ότι μαζί θα πετύχουν την ενότητα ηγεσίας και βάσης.