Η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα κατά του κινδύνου εκδήλωσης μιας "αντεπανάστασης" στη χώρα, μετά από τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα από οπαδούς του πρώην καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.

Η κυβέρνηση υπογράμμισε ότι "έχει δεσμευτεί πλήρως για το σεβασμό των συμφερόντων του λαού και την υλοποίηση των στόχων της επανάστασης, και θα αντιμετωπίσει σθεναρά κάθε απόπειρα αντεπανάστασης".

Σημειώνεται ότι νωρίτερα εκατοντάδες Αιγύπτιοι οπλισμένοι με μαχαίρια επιτέθηκαν εναντίων διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ, του Καΐρου.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τραυματίστηκαν περίπου 20 άτομα και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ μεγάλος αριθμός διαδηλωτών απομακρύνθηκε από την πλατεία.

Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι οι επιτιθέμενοι είναι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας της κυβέρνησης, ενώ παρόμοια επίθεση πραγματοποιήθηκε και εχθές την νύχτα με βόμβες μολότοφ.

Οι διαδηλωτές, που συνεχίζουν να κατασκηνώνουν στην πλατεία Ταχρίρ, κατηγορούν τον στρατό για την ανεπαρκή προστασία τους.

Ενώ σήμερα κατά την διάρκεια των επεισοδίων συνεδρίασε για πρώτη φορά το υπουργικό συμβούλιο, με θέμα την αποκατάσταση της ασφάλειας στους δρόμους της Αιγύπτου και την ανόρθωση της οικονομίας.