Ευρωπαϊκή συμμαχία για να προβάλουν εμπόδια στη λειτουργία του ευρωκοινοβουλίου μέσω μιας ισχυρής ευρωσκεπτικιστικής ομάδας στο εσωτερικό του αποφάσισαν να συγκροτήσουν οι ηγέτες της γαλλικής και ολλανδικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν και Γκέερτ Βίλτερς αντίστοιχα.

Μίλησαν μάλιστα χαρακτηριστικά για προσπάθεια να σκοτώσουν «το τέρας των Βρυξελλών».

Σε συνάντησή τους στη Χάγη την Τετάρτη, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ογκούμενο κύμα ευρωσκεπτικισμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας, οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης.

Η κ. Λεπέν, η οποία έχει προβλέψει ότι η Ε.Ε. θα καταρρεύσει όπως η Σοβιετική Ένωση, υπογράμμισε ότι στόχος της συμμαχίας θα είναι να παρακαμφθούν οι Βρυξέλλες και να αποκατασταθεί η ελευθερία των ευρωπαϊκών εθνών και λαών.

Σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, συζητείται ήδη το γεγονός ότι «λαϊκιστές, ξενόφοβοι, λαϊκιστές, εξτρεμιστές, φασίστες» αναμένεται να κερδίσουν το 30% των εδρών στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο και θα προσπαθήσουν, στη συνέχεια, να μπλοκάρουν τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο Ε.Ε

«Πρόκειται για ιστορική ημέρα. Σήμερα αρχίζει η απελευθέρωση της Ευρώπης από την ευρωπαϊκή ελίτ, από το τέρας των Βρυξελλών», δήλωσε ο κ. Βίλντερς, μετά τη συνάντησή του με την κ. Λεπέν στο ολλανδικό κοινοβούλιο στη Χάγη.