Εν αναμονή της απόφασης της αλβανικής κυβέρνησης για το αν θα δεχθεί ή όχι να αναλάβει την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη χώρα, οι διαμαρτυρίες των πολιτών κορυφώθηκαν, σήμερα το πρωί, στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Μέρος των διαδηλωτών παρέμεινε μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ενώθηκε με χιλιάδες πολίτες- φοιτητές, μαθητές και ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος -οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο έδαφος της Αλβανίας.

Οι περισσότεροι πολίτες οργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων (π.χ."Facebook" και "Twitter").

Ο τηλεοπτικός σταθμός "News 24" ανακοίνωσε ότι όλα τα γυμνάσια στα Τίρανα έχουν "βάλει λουκέτο", αφού οι μαθητές έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης ανέφεραν, από την πλευρά τους, ότι, σήμερα, στην κεντρική λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικο μέγαρο, αναμένεται να μαζευτούν περίπου 40 χιλιάδες άτομα.

"Είμαστε εδώ και περιμένουμε ένα 'όχι' απο την αλβανική κυβέρνηση" δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης.

Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής της οργάνωσης Green Cross International (Διεθνής Πράσινος Σταυρός) Paul Walker δήλωσε, σε συνέντευξή του στη χθεσινή εκπομπή Top Story στο τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, ότι "η Αλβανία δεν έχει πράγματι αποφασίσει ακόμη για τα χημικά όπλα της Συρίας".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "χίλιοι τόνοι χημικών ουσιών δημιουργούν τουλάχιστον 10 χιλιάδες τόνους χημικών αποβλήτων".