Ο πρόεδρος της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ υποσχέθηκε σήμερα τη διενέργεια δημοψηφίσματος εφέτος για ένα νέο σύνταγμα και δεσμεύτηκε να οδηγήσει τη χώρα σε ένα "κοινοβουλευτικό σύστημα" που θα συμπεριλαμβάνει νέο εκλογικό νόμο.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση της Υεμένης, ο Σάλεχ υποσχέθηκε επίσης ότι "θα συνεχίσει να προστατεύει" τους διαδηλωτές είτε αυτοί διαδηλώνουν υπέρ ή κατά του καθεστώτος μετά το θάνατο τριών ατόμων στη διάρκεια των πρόσφατων ταραχών.

Την ίδια ώρα, αντιμέτωπος με χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν καθημερινά την παραίτησή του, ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ απηύθυνε σήμερα έκκληση για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, η οποία θα αναλάβει να προετοιμάσει ένα νέο εκλογικό νόμο.

Μιλώντας σε συγκέντρωση χιλιάδων οπαδών του στη Σαναά ο Σάλεχ δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, ζήτησε από την αντιπολίτευση ν΄αρχίσει διάλογο με την κυβέρνησή του και υποσχέθηκε να παραχωρήσει περισσότερες εξουσίες στο Κοινοβούλιο.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Σάλεχ μια ημέρα μετά τις επικρίσεις που διατύπωσαν οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εναντίον της κυβέρνησής του για τη χρήση πραγματικών πυρών εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών.