Έτοιμη να αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά της εμφανίστηκε η Καρολάιν Κένεντι, κόρη του δολοφονηθέντος Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, η οποία ορκίστηκε την Τρίτη πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες της επιφύλαξαν θερμή υποδοχή κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο του Τόκιο, όπου την περίμεναν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι.

Εκείνη, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια ήταν φιλική και χαμογελαστή, χαιρετώντας τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι την καλωσόρισαν στα αγγλικά και στα ιαπωνικά.

Η 55χρονη που έδωσε τον όρκο της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ περίπου 50 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του πατέρα της στο Ντάλας του Τέξας, εξέφρασε τη χαρά της για το αξίωμα και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

«Είναι τιμή μου να τον εκπροσωπώ ως πρεσβευτής των ΗΠΑ. Είμαι πολύ υπερήφανη που συνεχίζω την κληρονομιά του πατέρα μου στη δημόσια υπηρεσία», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη η Κένεντι, η οποία έχει μελετήσει την ιαπωνική τέχνη και ιστορία.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο ταξίδι που πραγματοποίησε σε ηλικία 20 ετών στη Χιροσίμα, το οποίο όπως είπε της άφησε μία έντονη επιθυμία να εργαστεί για έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο.