Στην αποσφράγιση των προσφορών που κατατέθηκαν από δέκα εταιρείες για την κατασκευή του δεύτερου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου "Μαρίτσα", από το Ντιμίτροβγκραντ μέχρι το Χάρμανλι, προχωρά, σήμερα, η Εθνική Υπηρεσία Οδοποιίας της Βουλγαρίας.

Προσφορές για το έργο, εκτιμώμενου κατασκευαστικού κόστους 200 εκατ. λέβα, κατέθεσαν βουλγαρικές και ξένες εταιρείες. Η εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου έχει προθεσμία 27 μηνών για να το ολοκληρώσει.

Στο διαγωνισμό για τον αυτοκινητόδρομο "Μαρίτσα" δικαίωμα συμμετοχής είχαν εταιρείες που διαθέτουν "εμπειρία" στην κατασκευή οδικών υποδομών, καθώς η εταιρεία Moststoy (κατασκευάστρια του τμήματος Γιάμπολ -Κάρνομπατ του αυτοκινητοδρόμου "Τράκια") κήρυξε πτώχευση, με αποτέλεσμα η Εθνική Υπηρεσία Οδοποιίας να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων μερών σε διαγωνισμούς κατασκευής οδικών υποδομών.

Σημειώνεται ότι, για την κατασκευή του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου "Μαρίτσα", από το Ορίζοβο μέχρι το Ντιμίτροβγκραντ, κατέθεσαν προσφορές 12 εταιρείες.