Οι αρχές του Πακιστάν επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σήμερα στην πόλη Ραουαλπίντι, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή μεταξύ σιιτών και σουνιτών κατοίκων.

«Επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αποφευχθούν νέα βίαια επεισόδια, μετά από αυτά της Παρασκευής», δήλωσε ο Ουάσεμ Άχμαντ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας. «Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Τα πάντα στην πόλη παραμένουν κλειστά», πρόσθεσε.

Στη διάρκεια των χθεσινών συγκρούσεων σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 40.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την ημέρα που οι σιίτες του Πακιστάν τιμούσαν την Ασούρα, τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του έτους για τη σιιτική μειονότητα. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι μια πομπή σιιτών πέρασε σε μικρή απόσταση από ένα τέμενος τη στιγμή όπου ένας σουνίτης ιμάμης κήρυττε στους πιστούς. «Αυτό εξόργισε τους σιίτες που επιτέθηκαν στο τέμενος και πυρπόλησαν τα γειτονικά καταστήματα», είπε ο Άχμαντ.

Στην πόλη έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού για να επιβάλουν την τάξη. Όλες οι είσοδοι του Ραουαλπίντι παρέμεναν αποκλεισμένες σήμερα το πρωί, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους που οδηγούν στη γειτονική Ισλαμαμπάντ.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της κυβέρνησης, δεν λειτουργεί από χθες το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας σε πολλές πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Ραουαλπίντι, με σκοπό να αποφευχθούν τρομοκρατικές επιθέσεις, καθώς οι ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις συχνά πυροδοτούν εκρηκτικούς μηχανισμούς ενεργοποιώντας τους από απόσταση, μέσω κινητών τηλεφώνων.