Σε βαρύ πένθος βρίσκεται η Κύπρος που θρηνεί για την απώλεια του μεγάλου ηγέτη της Γλαύκου Κληρίδη

Όπως απόφασίστηκε σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο  υπό την προεδρία του προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, διότι ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης επιστρέφει απόψε από το εξωτερικό, η κηδεία του πρωην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα γίνει την Τρίτη με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία. 

Η είδηση του θανάτου του Γλαύκου Κληρίδη είναι πρωτοσέλιδο θέμα στον κυπριακό τύπο. Οι εφημερίδες, εκτός από τα ρεπορτάζ, δημοσιεύουν αφιερώματα για τον μεγάλο ηγέτη της Κύπρου.

Στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει: «Η κληρονομιά του Γλαύκου. Πέρασε στην αιωνιότητα ο μεγάλος ηγέτης, ο πολιτικός των γενναίων αποφάσεων και εκφραστής της real politik», η  «Σημερινή»: «Ραντεβού με την Ιστορία», ο «ΠΟΛΙΤΗΣ»: «Έφυγε ο Ηγέτης, που ήξερε τι ήθελε», «Ο Φιλελεύθερος»: «Έφυγε ένας μεγάλος ηγέτης», η «Χαραυγή»: « ‘Εφυγε ο Γλαύκος Κληρίδης», η «Cyprus Mail» : «Θρηνεί η Κύπρος» και η «The Cyprus Weekly» : «Τελευταίος χαιρετισμός».

Στην είδηση του θανάτου του έξω από την κλινική , στην οποία νοσηλευόταν στήθηκε μεγάλη φωτογραφία του με το αρχαίο ρητό «Μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς», το οποίο συχνά χρησιμοποιούσε στις ομιλίες του.

Κάτω από την φωτογραφία αναμμένα κεράκια και λουλούδια, που άφηναν πολίτες. Νεολαίοι του ΔΗΣΥ αποχαιρέτησαν την σορό του κατά την έξοδο της από την κλινική με παρατεταμένα χειροκροτήματα και βροντοφωνάζοντας «αθάνατος».