Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς ΄Ερογλου τηλεφώνησε στη κόρη του Γλαύκου Κληρίδη, Καίτη, και της εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πατέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ανέφερε ότι «ο πατέρας της ήταν μια από τις μεγάλες προσωπικότητες στην ιστορία της Κύπρου». Ο Έρογλου εξέφρασε συλλυπητήρια τόσο στον πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και στους Ελληνοκύπριους. Ο θάνατος του Γλαύκου Κληρίδη έγινε πρώτη είδηση στα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης , επισκιάζοντας ακόμα και τις εκδηλώσεις για την παράνομη ανακήρυξη της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου».

Εκτενή αναφορά στο θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη κάνει και ο τουρκικός τύπος όπου τονίζεται ότι ήταν ο πολιτικός που σφράγισε τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου. Αναφέρεται επίσης ότι με τον Ραούφ Ντενκτάς ήταν αντίπαλοι στη πολιτική, αλλά φίλοι στην ιδιωτική τους ζωή.Οι «Νew Υork Τimes» γράφουν ότι ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ο άνθρωπος που αγωνίστηκε για να επανένωση της Κύπρου.

Το πρακτορείο "Reuters" σε τρίλεπτο αφιέρωμα τονίζει ότι ο Κληρίδης οδήγησε την Κύπρο στην Ευρωπαική Ένωση, αλλά δεν μπόρεσε να καταφέρει το μεγαλύτερο του όνειρο την επανένωση της πατρίδας του.Το BBC , τον τίτλο "ο άνθρωπος που οδήγησε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση" αναφέρει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης ήταν ένας από τους τελευταίους ευρωπαίους ηγέτες με ενεργό δράση στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.Η εφημερίδα "Times" περιγράφει εκτενώς τη γενναιότητα του Γλαύκου Κληρίδη ως πιλότου της RAF και τις δύο δραματικές αποδράσεις του, ως αιχμαλώτου των Ναζί.

Ο "Guardian" γράφει ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, λόγω του πολιτικού του αναστήματος, μπορούσε να συγκριθεί με ηγέτες μεγαλύτερων και ισχυρότερων χωρών.