Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κύπριου ηγέτη, Γλαύκου Κληρίδη, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τη θλίψη για την απώλεια του και υπογραμμίζοντας την υπηρεσία του στον ελληνικό κυπριακό λαό.

«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι ο Κληρίδης έχασε τη ζωή του χωρίς να προλάβει να δει πως έφτασε η ώρα για μια μόνιμη και ολοκληρωμένη λύση που θα ανοικοδομήσει την συνεργασία στο νησί» ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση που κυκλοφόρησε σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η δήλωση υπενθυμίζει επίσης πως οι προσπάθειες άσκησης πίεσης του Γλαύκου Κληρίδη για ένα σχέδιο επανένωσης της Κύπρου απέτυχαν τελικά μετά την απόρριψη ενός δημοψηφίσματος το 2004 από την ελληνική κυπριακή πλευρά.

Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών τονίζει επίσης ιδιαίτερα, ότι αρχής γενομένης από το 1968, ο Κληρίδης είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, μαζί με τον τότε πρόεδρο και ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, Ραούφ Ντενκτάς.