Τουλάχιστον 31 στρατιωτικοί, ανάμεσά τους τέσσερις ανώτεροι αξιωματικοί, σκοτώθηκαν την Κυριακή σε βομβιστική επίθεση εναντίον βάσης των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας κοντά στην Δαμασκό, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τρεις στρατηγοί και ένας υποστράτηγος είναι ανάμεσα στους 31 στρατιωτικούς οι οποίοι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση η οποία προκάλεσε την κατάρρευση κτηρίου σε στρατιωτική βάση στη Χαράστα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της συγκεκριμένης μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η στιγμή που έγινε η επίθεση είναι σημαντική, καθώς ο στρατός του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ διεξάγει ευρείας κλίμακας εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον θέσεων των ανταρτών γύρω από την Δαμασκό, τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες η βόμβα είχε τοποθετηθεί «είτε στο εσωτερικό του κτηρίου ή κάτω από το κτήριο, σε μια στοά», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΜΚΟ.

«Μόνο όσοι είχαν νυκτερινή υπηρεσία βρίσκονταν εκεί όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Εάν η βόμβα είχε εκραγεί μία ώρα νωρίτερα οι νεκροί θα μπορούσαν να είναι έως και 200», πρόσθεσε ο Άμπντελ Ραχμάν.

Κατά τον ίδιο, υπάρχουν τραυματίες, αλλά ο απολογισμός δεν μοιάζει πιθανό να αυξηθεί.

TAGS