current views are: 1

18 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση21:21

«Σε θεσμικό αδιέξοδο η χώρα» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας

Οι θεσμοί στη Βουλγαρία προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι ικανοί για την εξεύρεση διεξόδου στη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση, εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Δημοσίευση 21:21’
αρθρο-newpost

Οι θεσμοί στη Βουλγαρία προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι ικανοί για την εξεύρεση διεξόδου στη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση, εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Οι θεσμοί στη Βουλγαρία προς το παρόν δεν φαίνεται να είναι ικανοί για την εξεύρεση διεξόδου στη συνεχιζόμενη πολιτική κρίση, εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Γκεόργκι Παρβάνοφ.

“Δεν βλέπω συντονισμένες προσπάθειες για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση από την πλευρά των ανώτατων κρατικών θεσμών, αποστολή των οποίων είναι εξεύρεση λύσεων” σχολίασε ο κ. Παρβάνοφ σε συνέντευξή του στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus.

“Ούτε ο πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ, ούτε ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι δίνουν μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση” πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας.

 Από τα μέσα Ιουνίου, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της μετά τις πρόωρες εκλογές του Μαΐου, η κυβέρνηση Ορεσάρσκι είναι αντιμέτωπη με ισχυρές διαδηλώσεις στους δρόμους, οι οποίες αναβιώνουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη Βουλή της Βουλγαρίας, το πρώην κυβερνών GERB – Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας ασκεί κριτική στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών με ρητορική ολοένα και πιο επιθετική.   

Σύμφωνα με τον κ. Παρβάνοφ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Βουλγαρίας για δύο θητείες από το 2002 έως το 2012, οι Βούλγαροι πολιτικοί και οι θεσμοί πρέπει να επιδείξουν περισσότερη ετοιμότητα για διάλογο.

“Ο διάλογος πρέπει να διεξαχθεί παρά τις εντάσεις. Οι κύριοι πολιτικοί φορείς πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από βασικές ιδέες και να διαμορφώσουν εθνική συναίνεση σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση” τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας στη συνέντευξη που αναδημοσιεύει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

υτό απαιτεί “σαφείς ορίζοντες” για το έργο της κυβέρνησης και της Βουλής, είπε σημειώνοντας ότι οι διαδηλώσεις δεν έχουν ακόμη συγκεκριμένη κατεύθυνση και δεν έχουν επιτύχει συνεκτική πολιτική έκφραση, αλλά δεν είναι πιθανό να εξασθενήσουν γρήγορα.

Ο Γκεόργκι Παρβάνοφ τόνισε ότι αν δεν προσεγγίσουν το θέμα οι πολιτικοί, η Βουλγαρία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με παρατεταμένο αδιέξοδο, ακόμη και κλιμάκωση της βίας.


σχετικα αρθρα