Η εξτρεμιστική οργάνωση Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα και τη βάση της στον Λίβανο ανέλαβε την ευθύνη για την διπλή επίθεση αυτοκτονίας έξω από την ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό, σύμφωνα με το λογαριασμό στο Twitter ενός ιερωμένου, μέλους της οργάνωσης.

«Οι Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ - οι πυρήνες Χουσέιν μπιν 'Αλι - βρίσκονται πίσω από την επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Βηρυτό», σύμφωνα με το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο θρησκευτικός ηγέτης της οργάνωσης Σεΐχης Σιρατζεντίν Ζρεϊκάτ.

«Πρόκειται για μια διπλή επίθεση για την οποία δύο ήρωες μας, σουνίτες του Λιβάνου, έπεσαν μάρτυρες», έγραψε ο Σιρατζεντίν Ζρεϊκάτ.

Η εξτρεμιστική οργάνωση είχε προειδοποιήσει για πολλές επιθέσεις στον Λίβανο μέχρι το Ιράν να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Συρία και τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης απελευθερωθούν από τις φυλακές του Λιβάνου, αναφέρει το μήνυμα.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός νεκρών έφτασε τους 23, δήλωσε ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες είναι 146.