Ο διάσημος ηθοποιός ταινιών δράσης Στίβεν Σιγκάλ, που υποδύεται πάντα το σκληρό ήρωα, έδειξε ότι έχει και μία πιο ευαίσθητη πλευρά, καθώς υιοθέτησε ένα αδέσποτο σκύλο από τους δρόμους του Βουκουρεστίου.

Ο Στίβεν Σιγκάλ επισκέφθηκε ένα καταφύγιο αδέσποτων σκύλων κοντά στη ρουμανική πρωτεύουσα και υιοθέτησε ένα μαύρο κουτάβι, επτά μηνών, με βάση το πρόγραμμα υιοθεσία εξ αποστάσεως που κοστίζει 18 δολάρια ημερησίως. Το σκυλάκι θα παραμείνει και θα φροντίζεται στο καταφύγιο.

Όταν, τον Αύγουστο, αγέλη αδέσποτων ζώων επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα τετράχρονο αγόρι κοντά σε ένα πάρκο του Βουκουρεστίου, η Ρουμανική Βουλή υιοθέτησε, τον Σεπτέμβριο, νόμο που επιτρέπει την ευθανασία των αδέσποτων σκύλων στη ρουμανική πρωτεύουσα.

Ο νόμος προβλέπει ότι σε διάστημα 14 ημερών από την περισυλλογή ενός σκύλου, εάν δεν τον αναζητήσει κάποιος ή δεν υιοθετηθεί, τότε η τοπική αρχή μπορεί να προχωρήσει σε ευθανασία.

Ο ηθοποιός είπε ότι επιθυμεί να παροτρύνει τους πολίτες της Ρουμανίας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

«Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια δυστυχήματα και τραγωδίες» ανέφερε ο Στίβεν Σιγκάλ, ο οποίος βρίσκεται στη Ρουμανία για τα γυρίσματα του θρίλερ «A Good Man».

Ο Αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός και σκηνοθέτης έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Ρουμανία τα τελευταία χρόνια για τα γυρίσματα σκηνών ταινιών του.