Ένας ο δράστης των ενόπλων επιθέσεων στο Παρίσι

Ένας ο δράστης των ενόπλων επιθέσεων στο Παρίσι

Επιβεβαιώθηκε ότι ο ίδιος άνδρας κρύβεται πίσω από τις δυο επιθέσεις της Δευτέρας στο Παρίσι- στην εφημερίδα Liberation και στην τράπεζα Societe Generale στην επιχειρηματική συνοικία La Defense- σύμφωνα με τις αναλύσεις DNA στις οποίες προχώρησαν οι γαλλικές αρχές, αξιοποιώντας γενετικό υλικό από τα σημεία των επιθέσεων και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο δράστης για να διαφύγει.

Ωστόσο δεν κατέστη εφικτή η ταυτοποίησή του μέσω του εθνικού συστήματος FNAEG (στο οποίο καταχωρούνται όλα τα άτομα εναντίον των οποίων έχει διεξαχθεί έρευνα ή έχουν καταδικασθεί), δήλωσε ο εισαγγελέας της Ναντέρ, Ρομπέρ, Ζελί.

Ο ένοπλος παραμένει ασύλληπτος, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει η αστυνομία, η οποία αξιοποιεί οπτικό υλικό και δεκάδες μαρτυρίες. Χθες δόθηκε στην δημοσιότητα νέα φωτογραφία του δράστη από το μετρό του Παρισιού.

Ευχάριστη εξέλιξη στην υπόθεση, είναι ότι ο νεαρός φωτογράφος που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την επίθεση στην Liberation, βγήκε από το κώμα και πλέον θεωρείται ότι διέφυγε τον κίνδυνο, σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο