current views are: 1

21 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση06:04

Το DNA έδειξε τον δράστη των επιθέσεων στο Παρίσι

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ασκηθούν και επίσημα διώξεις κατά του άνδρα.

Δημοσίευση 06:04’
αρθρο-newpost

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ασκηθούν και επίσημα διώξεις κατά του άνδρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ασκηθούν και επίσημα διώξεις κατά του άνδρα.

Ο ύποπτος συνελήφθη σε ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης στο προάστιο Μπουά-Κολόμπ περίπου στις 19:00 (20:00, ώρα Ελλάδας). Μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αφού φέρεται ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει καταπίνοντας υπερβολική δόση ενός φαρμάκου.

Το γενετικό του υλικό συγκρίθηκε με αυτό που συλλέχθηκε από τα γραφεία της εφημερίδας Λιμπερασιόν, στην οποία επιτέθηκε τραυματίζοντας έναν φωτογράφο και από ένα αυτοκίνητο τον οδηγό του οποίου είχε κρατήσει όμηρο, ανέφεραν Γάλλοι αξιωματούχοι.

Ο ύποπτος μοιάζει φυσιογνωμικά με τον καταζητούμενο, το πρόσωπο του οποίου είχαν δείξει τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ένοπλος, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι 48 ετών, άρχισε τη σειρά των ενεργειών του το πρωί της Δευτέρας στην εφημερίδα Λιμπερασιόν, όπου άνοιξε πυρ τραυματίζοντας σοβαρά έναν νεαρό φωτογράφο. Κατόπιν πυροβόλησε έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Σοσιετέ Ζενεράλ και κατόπιν πήρε όμηρο έναν οδηγό πριν εξαφανιστεί στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Η ταυτότητα και τα κίνητρα του ενόπλου παραμένουν άγνωστα, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο.

Σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, ο ύποπτος ήταν παλαιότερα μέλος μιας αναρχικής ομάδας. Καταδικάστηκε τη δεκαετία του 1990 σε 4 χρόνια φυλάκιση ως μέλος εγκληματικής συμμορίας. Όπως μετέδωσε το BFMTV, εναντίον του ασκήθηκαν διώξεις διότι φέρεται πως παρέλαβε τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από ένα νεαρό ζευγάρι για τη δολοφονία 3 αστυνομικών και ενός οδηγού ταξί, κατά τη διάρκεια μιας δραματικής καταδίωξης τον Οκτώβριο του 1994.

Μετά τη διπλή επίθεση, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες του υπόπτου τις οποίες προσκόμισε από τις κάμερες ασφαλείας που ήταν τοποθετημένες στα σημεία των επιθέσεων και το μετρό.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι προέβησαν στη σύλληψή του αφότου ένας πολίτης που είδε τις φωτογραφίες του υπόπτου στην τηλεόραση τηλεφώνησε στην αστυνομία υποστηρίζοντας ότι αναγνωρίζει τον ένοπλο.


σχετικα αρθρα