Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Υπό αστυνομική κράτηση τέθηκε ένας 52χρονος στην Άγκυρα για τον οποίο υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε έναν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk και το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι άνδρες ασφαλείας του Ερντογάν έπεσαν πάνω του και τον ακινητοποίησαν όταν αντιλήφθηκαν πως σκόπευε να ενεργοποιήσει εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε πάνω του, όμως, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές δεν έφερε βόμβα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, δήλωσε ότι δεν είχε πάνω του εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ πρόσθεσε ότι πάσχει ότι ο 52χρονος Τουγκρούλ Μπαγίρ, ο οποίος αρνήθηκε τον έλεγχο στην είσοδο του κτιρίου, πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

Ο ίδιος, μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Hurriyet, φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία ότι... σχεδίαζε επίθεση κατά του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η  αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή στη λεωφόρο Βεκαλετλέρ όπου βρίσκεται το γραφείο στην Άγκυρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη έγινε αφού η αστυνομία έριξε προειδοποιητικά πυρά, ενώ νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες για πυροβολισμό του στο πόδι από αστυνομικούς, σενάριο που δεν ίσχυε.