Οι κυριότεροι ηγέτες της αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν έκαναν σήμερα έκκληση για τη ματαίωση της προγραμματισμένης για αύριο Παρασκευή πορείας προς το βασιλικό ανάκτορο, σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τις θρησκευτικές εντάσεις στη χώρα.

Η κίνηση διαμαρτυρίας κατά της σουνιτικής δυναστείας του βασιλείου, οι κάτοικοι του οποίου στην πλειονότητά τους είναι σιίτες, ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Όμως με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης,επτά αντιπολιτευόμενα κινήματα, μεταξύ των οποίων και το ισχυρό Wefaq, ζήτησαν σήμερα να τερματιστούν οι απόπειρες πρόκλησης "θρησκευτικής ανταρσίας".

Ευχαρίστησαν μάλιστα "τους νέους της 14ης Φεβρουαρίου", οι οποίοι από τις 19 Φεβρουαρίου παραμένουν συγκεντρωμένοι στην πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα επειδή "δέχτηκαν να ματαιωθεί το κάλεσμά τους για διαδήλωση στο βασιλικό ανάκτορο". Χαιρετίζουν επίσης "την ωριμότητα" που επέδειξαν οι νέοι και "ο σεβασμός τους στη βούληση των αδελφών μας στην περιοχή της Ράφα", της σουνιτικής περιοχής στην οποία βρίσκεται το βασιλικό ανάκτορο.

Ένας βουλευτής του Wefaq, ο Αλι αλ-Ασουάντ, υποστήριξε ότι η διεξαγωγή της πορείας θα είχε ως αποτέλεσμα "να κλιμακωθεί η ένταση" στη χώρα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών σε ένα λύκειο θηλέων στην περιοχή Σαρ, δυτικά της Μανάμα και χρειάστηκε να παρέμβουν ο κυβερνήτης της περιοχής και βουλευτές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.