Συνέδριο ευρωπαϊκών κινημάτων και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης διοργανώνουν σήμερα και αύριο, στη Μπούντβα, η Διεθνής Ευρωπαϊκή Κίνηση και το Ευρωπαϊκό Κίνημα Μαυροβουνίου.

Στο διήμερο συνέδριο με θέμα “Ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών σε υποψήφιες και δυνητικά υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες” συμμετέχουν ανώτατοι αξιωματούχοι του κυβερνητικού και του μη κυβερνητικού τομέα από τις χώρες της περιοχής, από χώρες της ΕΕ και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών.

Στόχος της συνάντησης είναι η ενθάρρυνση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών σε τομείς, όπως η εκπαίδευση και η δημόσια διαβούλευση, η όσο το δυνατό μεγαλύτερη στήριξη της ΕΕ στην ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών και η προώθηση όλων των μορφών εθνικών μεταρρυθμίσεων που διευκολύνουν τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης των υποψήφιων κρατών.

Μεταξύ των ομιλητών στο συνέδριο είναι ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης, Ντιόγκο Πίντο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κινήματος Μαυροβουνίου, Μομτσίλο Ραντούλοβιτς.