Πηγές της ιταλικής προεδρίας της Δημοκρατίας έκαναν γνωστό, σήμερα το απόγευμα, ότι «δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για τυχόν παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, βάσει του συντάγματος και των νόμων», σχετικά με το ενδεχόμενο απονομής χάριτος στον κεντροδεξιό πρώην πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «ο πρόεδρος επιθυμεί να μην οργανωθούν διαμαρτυρίες που να ξεπεράσουν τα όρια της νομιμότητας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών».

Η αναφορά, προφανώς, είναι στην ανακοίνωση του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ότι στις 27 του μηνός θα οργανώσει διαδήλωση συμπαράστασης στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Πρόκειται για την ίδια ημέρα κατά την οποία η Γερουσία της Ρώμης θα κληθεί να ψηφίσει την αποπομπή του πρώην Καβαλιέρε από το ιταλικό κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι χθες, σε εκδήλωση του κόμματός του, ο «μίστερ τιβί» δήλωσε ότι «δεν θα ζητήσει ο ίδιος απονομή χάριτος, αλλά είναι κάτι το οποίο μπορεί να πράξει, με δική του πρωτοβουλία, ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο».