Ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς (φωτό) είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα και ο πρωθυπουργός, Μίλο Τζουκάνοβιτς είναι ο πολιτικός τον οποίο εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας "Ipsos Strategic Marketing" για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού "TV Vijesti".

Ο Φίλιπ Βουγιάνοβιτς παραμένει στην κορυφή με βάση τις απαντήσεις των πολιτών στην ερώτηση "ποιος πολιτικός σας αφήνει την καλύτερη εντύπωση;", ο κ. Τζουκάνοβιτς είναι στη δεύτερη θέση και ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού Δημοκρατικό Μέτωπο, Μίοντραγκ Λέκιτς στην τρίτη θέση.

"Η πτώση του Φίλιπ Βουγιάνοβιτς μειώθηκε δραματικά πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου, αλλά ανέκτησε και πάλι τα ποσοστά και τώρα έχει σημαντικό προβάδισμα σε σύγκριση με άλλους πολιτικούς" ανέφερε ο Νέμανια Ζιβάλιεβιτς από το ερευνητικό κέντρο του "TV Vijesti".

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό εμπιστεύονται περισσότερο οι πολιτικοί, στην πρώτη θέση τοποθετούν τον Μίλο Τζουκάνοβιτς και ακολουθούν ο κ. Λέκιτς και ο κ. Βουγιάνοβιτς.

Οι πολίτες του Μαυροβουνίου λιγότερη εμπιστοσύνη έχουν στον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Κινήματος για τις Αλλαγές, Νεμπόισα Μεντόγιεβιτς, στη συνέχεια στον πρόεδρο της Νέας Σερβικής Δημοκρατίας, Άντριγια Μάντιτς, στον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, Σρτζαν Μίλιτς και στον αρχηγό του κόμματος "Θετικό Μαυροβούνιο", Ντάρκο Πάγιοβιτς. Όλοι συγκεντρώνουν περισσότερους αρνητικούς βαθμούς, παρά θετικούς, εξήγησε.

Η έρευνα έδειξε ότι το 47% των πολιτών του Μαυροβουνίου θεωρεί ότι η χώρα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση και το 46% έχει αντίθεση άποψη.

"Την άποψη ότι το Μαυροβούνιο οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση διατυπώνουν κυρίως οι ψηφοφόροι του κυβερνητικού συνασπισμού, του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και αντίθετη γνώμη έχουν οι υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Μετώπου και του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος" σημείωσε ο κ. Ζιβάλιεβιτς.