Οι γερμανικές αρχές έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα άλλες 39 φωτογραφίες σχεδίων και λιθογραφιών του Ανρί Τουλούζ-Λοτρέκ που προέρχονται από τον «θησαυρό του Μονάχου», από τα 1.406 έργα τέχνης που βρέθηκαν στο διαμέρισμα (φωτό) ενός 80χρονου και ορισμένα από αυτά είχαν κλαπεί από τους Εβραίους ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια των ναζιστικών διώξεων.

Στον ιστότοπο Lostart.de, τον οποίο διαχειρίζεται η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών για τα έργα τέχνης που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες των 34 έργων ενώ για τα υπόλοιπα πέντε δίνεται η περιγραφή τους, χωρίς όμως να συνοδεύεται από εικόνα.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα 118 από τα 1.406 έργα που βρέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2012 στο διαμέρισμα του Κορνέλιους Γκούρλιτ, του γιου ενός εμπόρου έργων τέχνης ο οποίος είχε δοσοληψίες με το ναζιστικό καθεστώς. Την περασμένη Τετάρτη, το Βερολίνο είχε ανακοινώσει ότι θα αναρτηθούν στον ιστότοπο συνολικά 590 από τα έργα αυτά και την αμέσως επόμενη ημέρα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες έργων των Έντβαρντ Μουνκ και Μαξ Λίμπερμαν.

«Απομένει τώρα, χάρη στην έρευνα για την προέλευση των έργων, να καθορίσουμε (...) εάν συνδέονται με τις ναζιστικές διώξεις», ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού της Γερμανίας.