Ο Αλεχάντρο Θομπαράν Αριόλα, ο οποίος θεωρείται επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της βάσκικης αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ, συνελήφθη στη Νότια Γαλλία, αργά το βράδυ της Πέμπτης, όπως μετέδωσε ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός, που έκανε αναφορά σε πηγές προερχόμενες από το Ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη σε μία κατοικία κοντά στα Γαλλό-Βελγικά σύνορα, παρέα με άλλα τρία πρόσωπα, που όπως πιστεύεται, ανήκουν επίσης στη βασκική αυτονομιστική οργάνωση.

Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες πηγές, η ταυτότητα των συλληφθέντων θα διακριβωθεί επισήμως, μετά την ανάλυση των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, η ισπανική αστυνομία είχε καταφέρει να αποτρέψει, δύο πλήγματα στόχων από τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση. Το πρώτο αφορούσε βομβιστική ενέργεια κατά του συμβόλου των "Δίδυμων Πύργων" στη Μαδρίτη και το δεύτερο δολοφονική απόπειρα κατά του Βάσκου πρωθυπουργού.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες, η αστυνομία είχε συλλάβει 4 υπόπτους ως μέλη της ΕΤΑ, στη χώρα των Βάσκων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 200 κιλά εκρηκτικής ύλης κατασκευής βομβών και οπλισμός.

TAGS