Ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια στον κόσμο το αμερικανικό Yale που εδρεύει στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, επαναλειτούργησε τη Δευτέρα το βράδυ, μετά από ώρες «αποκλεισμού» του εξ αιτίας της αναφοράς ότι ένας ένοπλος ήταν στον χώρο της πανεπιστημιούπολης.

« Η απαγόρευση αίρεται» ανακοίνωσε το περίφημο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην ιστοσελίδα του αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν αποκλείεται η υπόθεση να είναι απλώς ένα κακόγουστο αστείο.

Η αστυνομία στο New Haven της πολιτείας του Κονέκτικατ μετέβη στην πανεπιστημιούπολη του Yale λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, τοπική ώρα, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο «ενημέρωνε» για την παρουσία ενός ένοπλου άνδρα στην πανεπιστημιούπολη. Αμέσως η πρόσβαση στους δρόμους του πανεπιστημιακού ιδρύματος απαγορεύτηκε και οι δυνάμεις ασφαλείας ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή, αρχίζοντας από τους κοιτώνες των φοιτητών, χωρίς αποτέλεσμα.

Η αστυνομία πλέον αναζητά τον φαρσέρ που εικάζεται ότι τηλεφώνησε από τηλεφωνικό θάλαμο. Το Γέιλ θεωρείται ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια στον κόσμο. Φιλοξενεί πάνω από 13.000 φοιτητές, αλλά αυτήν την περίοδο οι περισσότεροι απουσιάζουν από τους χώρους του λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών.