Σλοβενία: Υπουργός παραιτήθηκε λόγω διαφθοράς

Σλοβενία: Υπουργός παραιτήθηκε λόγω διαφθοράς

Η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς στη Σλοβενία ανακοίνωσε ότι ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας, Τόμαζ Γκάνταρ είναι ο πρώτος αξιωματούχος σε αυτή τη θέση που παραδέχθηκε ότι υπάρχει διαφθορά στο σύστημα υγείας.

Η Επιτροπή χωρίς να σχολιάσει την παραίτηση που υπέβαλε χθες ο Τόμαζ Γκάνταρ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η διαφθορά στο χώρο της υγείας είναι συστημική.

Η διαφθορά στον τομέα της υγείας προέρχεται από το σύστημα δημοσίων συμβάσεων και τον τρόπο με τον οποίο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας έχουν διασυνδεθεί στο χώρο της υγείας, υπογραμμίζει η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Ο Τόμαζ Γκάνταρ στην επιστολή παραίτησης ανέφερε ότι αποχωρεί λόγω αδυναμίας να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο σύστημα υγείας.

Η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς άρχισε το Μάρτιο να εντοπίζει συγκεκριμένους συστημικούς κινδύνους διαφθοράς στο σύστημα υγείας.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα και οι συστάσεις και οι απαιτήσεις θα παρουσιαστούν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο