Οι βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Φόρτσα Ιτάλια, είναι έτοιμοι να πάψουν να στηρίζουν την κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας του Ενρίκο Λέτα, περνώντας στην αντιπολίτευση.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος στη Γερουσία Πάολο Ρομάνι δήλωσε ότι «πλέον δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις» για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση τα στελέχη του Φόρτσα Ιτάλια, ενώ πρόσθεσε πως «ενημερώθηκαν σχετικά» ο πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο και ο πρωθυπουργός Λέτα.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το κόμμα του Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σήμερα το βράδυ και θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014.

«Ο προϋπολογισμός αυτός φτιάχτηκε μόνο για να διατηρήσουν ορισμένοι τις καρέκλες τους», φέρεται να δήλωσε ο Μπερλουσκόνι στους βουλευτές του.

«Αύριο θα κατέβουν στον δρόμο οι πολίτες που θέλουν να υπερασπίσουν την Δημοκρατία, όχι το πρόσωπό μου», είπε επίσης ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην διαδήλωση συμπαράστασης που οργανώνουν για αύριο το απόγευμα στην Ρώμη οι υποστηρικτές της Φόρτσα Ιτάλια.

«Αυτή θα είναι μόνον η αρχή, αλλά η κινητοποίηση μας θα είναι απόλυτα νόμιμη και ειρηνική», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι απαντώντας έμμεσα στις ανησυχίες που είχε εκφράσει ο πρόεδρος Ναπολιτάνο για τυχόν «υπέρβαση των ορίων της νομιμότητας».

Αύριο το βράδυ στις 19:00 ώρα Ιταλίας (20:00 ώρα Ελλάδος) η γερουσία της Ρώμης πρόκειται να ψηφίσει σχετικά με την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα.