Το Κυπριακό και το θέμα των κοιτασμάτων φυσικού, που πιθανώς να υπάρχουν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) ήταν στο επίκεντρο επαφών που είχε στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι η λύση του Κυπριακού είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της διεθνούς κοινότητας και φυσικά όλων των Κυπρίων. Τόνισε παράλληλα ότι η λύση πρέπει να εξυπηρετεί τους Κυπρίους και όχι τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας.

Ο Κύπριος πολιτικός διατύπωσε την εκτίμηση ότι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να αξιοποιηθεί στο Κυπριακό είναι τα θέματα της ενέργειας, αφού όπως ανέφερε, κάθε φορά που συζητείτο η πιθανότητα εξεύρεσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, το ενδιαφέρον κορυφωνόταν.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο ύστερα από πρόσκληση του Βρετανού βουλευτή Ντέιβιντ Μπάρουουζ, πέραν των επαφών του μίλησε και στη Βουλή των Κοινοτήτων.