Οι συριακές αρχές θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες που σχεδιάζονται για τον Ιανουάριο με στόχο τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, αλλά θα αντισταθούν επίσης στα δυτικά αιτήματα για τον παραμερισμό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

«Η εποχή της αποικιοκρατίας έχει λήξει», δήλωσε, σύμφωνα με το SANA, πηγή του υπουργείου Εξωτερικών ως απάντηση στα αιτήματα της Γαλλίας και της Βρετανίας να μην έχει ο Άσαντ ρόλο σε μια μεταβατική κυβέρνηση. «Η επίσημη συριακή αντιπροσωπεία δεν πηγαίνει στη Γενεύη για να παραδώσει την εξουσία», τόνισε.

Η πηγή δήλωσε ακόμη πως η αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης στις συνομιλίες της Γενεύης θα μεταφέρει «τις επιθυμίες του συριακού λαού, με πρώτη την εξόντωση της τρομοκρατίας» – μια αναφορά στη μάχη εναντίον των ανταρτών που μάχονται για να ανατρέψουν τον Άσαντ.

«Ο λαός μας δεν θα επιτρέψει σε κανένα να του κλέψει το δικαίωμα να επιλέγει το μέλλον του και τους ηγέτες του, διότι το σημαντικό στη Γενεύη είναι να υποστηριχθούν τα δικαιώματα του συριακού λαού και όχι αυτών που έχυσαν το αίμα αυτού του λαού», σύμφωνα πάντα με την πηγή του υπουργείου.